bluezee 19.12.2011 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 (edytowane) Zastanawiam się czy lampy w stylu HK Living do dobry kierunek do kuchni. Nie wybrałam jeszcze modelu i koloru. Co myślicie? http://www.hkliving.nl/content/data/Catalogus%20HKliving%202012lr.pdf Edytowane 11 Lutego 2013 przez bluezee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 19.12.2011 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 bluezee, strasznie mało pokazałaś, a zapowiada się fajna kuchnia Dałoby się zdjęcie z większej odległości zrobić? ..super mozaika, ślicznie komponuje się z szafkami i tym blatem, co masz na podłodze? Odnośnie lampy to trudno jest napisać coś widząc tak mały fragment.., a jak się prezentuje reszta część mieszkanka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 19.12.2011 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Bluezee mi też bardzo podoba się kuchnia, widzę że szafki górne celowo zakończyły się wcześniej aby otworzyć okno...może dorobisz płytsze półki otwarte? A może masz już plan na zagospodarowanie tego miejsca? Co do lamp, to te miednice będą super pasować, ale przydałaby się plama koloru jeżeli podążasz w kierunku o którym ja myślę P.S. Zlew/umywalka super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluezee 19.12.2011 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Venus nie chcę otwartych półek bo to tylko kurz a i efekt wizualny nijak by się miał do moich zamierzeń. Chciałam stworzyć nowoczesną kuchnie, która pasowałaby do mojego salonu: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?168786-NASZE-WNĘTRZA-W-SZAROŚCIACH-zdjęcia-realizacji-naszych-forumowiczów-D/page64 oraz tu: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?168786-NASZE-WNĘTRZA-W-SZAROŚCIACH-zdjęcia-realizacji-naszych-forumowiczów-D/page66. Salon wzbogacił się narazie o biała sowę i białe storczyki w białych doniczkach. Pozostałe pokoje czekają na swoją kolej-już niedługo...Mówisz Venus, że industrialne hk liviing to dobry trop? Tylko która i jaki kolor? Biała i klorowe dodatki? Kuchnia jest malutka, więc trzeba wybrać coś aby jej nie przytłoczyło, dlatego boje się, że kolorowa lampa to będzie za dużo dobrego. Może jakieś pastele w dodatkach? Muszę kupić chlebownik, myślałm o jakimś fajnym obrazku na ściane i o zegarze no i stek innych rzeczy by się przydało. Tylko co wybrać konkretnie? Magduśka ciężko zrobić bardziej sensowne zdjęcia bo tak jak pisałam nie jest duża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 19.12.2011 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 bluezee biała albo szara będą bezpieczne, ale ja widziałabym tam kolor. Może ten morski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 19.12.2011 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Właśnie miałam powiedzieć że też jestem za morskim jeżeli mówimy o plamie koloru lub o białej jeżeli ma być bardziej sterylnie Kolorem zawsze można nadrobić w dodatkach. Hmn...to może w miejscu tej przerwy gdzie proponowałam otwarte półki (mam, kurzą się ale mam ustawione na nich metalowe litery) jakaś tablica? P.S. Nie pamiętałam że Twój salon to ten z czerwonymi literami...moim zdaniem lampa szara biała lub czerwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluezee 19.12.2011 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Nie chce zaśmiecać tego wątku o kuchniach, gdzie tylko pokazujemy stan finalny, a ja chciałabym z Wami podyskutować o oich dylematach dotyczących urządzania tej kuchni i nie tylko. Może Jolka lub inny moderator przeniósł by te zdjęcia z opisami do osobnego wątku na wnętrzach, gdzie będzie można swobodnie i bez ograniczeń podyskutować Bardzo proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 19.12.2011 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 a dlaczego nie stworzysz własnego wątku i w poprawnej kolejności nie wkleisz swoich wnętrz? Ja do dyskusji chętna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 19.12.2011 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Zupełnie przypadkiem odkryłam to i owo i zrobiłam wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluezee 19.12.2011 16:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 (edytowane) Dziękuje Joliska za pomoc:) Może zostaniesz i wtrącisz swoje trzy grosze? Venus, Jaksie ten morski mi nie leży. Z tą lampą od Hk Living zastanawiam się czy nie przenieść się na przedpokój. Ona jest dość droga a przedpokój bardziej potrzebuje czegoś "lepszejszego":) TNo i jaki kolor proponujecie w przedpokoju, a może coś innego niż HK Living? W przedpokoju planuje galerię zdjęć z tymże nie wiem jakie ramki kupić i jakie kolory. Monochromatycznie czy wszystkie różnych kolorów? I pytanie jak je rozmieścić?-to najtrudniejsze. Pewnie kupię je w Ikei więc jakbyście widzieli te Ikei-owskie u mnie to piszcie, które dokładnie. Nie wiem co pisać tak naprawdę bo nie mam konkretnego pomysłu na ostateczny wygląd kuchni i przedpokoju. Stworzyłam bazę i nie wiem jak iść dalej. Liczę na to, że pomożecie mi obrać właściwy kierunek i wątek się rozwnie.Byłoby mi niezmiernie miło. Dziękuje Venus i Magduśce ze pozytywne opinie na temat kuchni. Fajnie, że komuś się spodobało to co sobie wymyśliłam:) Edytowane 11 Lutego 2013 przez bluezee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluezee 19.12.2011 16:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 (edytowane) Wklejam jeszcze zdjęcie zlewozmywaka w kuchni aby nie było, ze to umywalka: )[ Edytowane 11 Lutego 2013 przez bluezee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 19.12.2011 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 co to za blat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 19.12.2011 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Ok faktycznie to zlew, ale mi przypomina umywalkę...ale ładną Nie nie ten morski to faktycznie nie patrząc na Twój salon Lampa myślę, że w kuchni przydałaby się właśnie "lepsiejsza" bo będzie taką wisienką na torcie. Na wiatrołapie masz już fajny wieszak który przykuwa uwagę. Ja obstawiam wszystkie ramki białe (inspiracje i wskazówki jak zrobić galerię zdjęć znajdziesz na stronie Ikea). Gdybyś np robiła galerię z ramek o takich samych wymiarach każda powieszona np w poziomie i wychodziłby 3 rzędy..to np środkowy możesz zrobić w kolorze (czerwonym? ). Oświetlenie może być już wtedy bardziej neutralne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluezee 20.12.2011 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Mówisz Venus, że Hk Living dać do kuchni jednak. A co w takim razie na przedpkój? Ma ktoś jakiś pomysł? Z tymi ramkami biało-czerwonymi to obawiam się,że może zrobić się groteskowo i będzie skojarzenie z flagą polską a może przesadzam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 20.12.2011 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 W przedpokoju może jakaś kolorowa lampa mucha, a ramki monochromatyczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluezee 20.12.2011 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 "Lampa mucha" co to takiego:)? Wszystkie białe +zdjęcia w sepii czy wywoływać kolorowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 20.12.2011 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 (edytowane) http://www.google.pl/search?q=fly+lamp&hl=pl&rls=com.microsoft:pl&prmd=imvns&source=lnms&tbm=isch&ei=LoTwTrW0NMzpOcbPjZ0B&sa=X&oi=mode_link&ct=mode&cd=2&ved=0CCMQ_AUoAQ&biw=1366&bih=653 a moze lampa SUBMARINE? Edytowane 20 Grudnia 2011 przez jaksie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 20.12.2011 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 (edytowane) ... Edytowane 20 Grudnia 2011 przez aksamitka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 20.12.2011 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Bluezee, a ja bym poszła w czerwień skoro masz już taki wprowadzony kolor w salonie. Generalnie ja to bym poszła w żółć, ale w każdym pomieszczeniu, czyli salon do poprawki. Rozumiem, że tak nie może być, bo z tego co pamiętam masz żyrandol w salonie z czerwienią to... kup do kuchni czerwoną lampę. Półek otwartych nie polecam - we wcześniejszej mojej kuchni miałam i.. o zgrozo, wieczne sprzątanie, bo jak nie to wieczny syf... jaksie, jaki kolor światła daje ta lampa submarine? znaczy się czerwona lampa submarine... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 20.12.2011 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Wszystkie białe +zdjęcia w sepii czy wywoływać kolorowe? zdjęcia czarno-białe bym widziała... A Ty masz tam szarość na ścianach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts